17 april 2024

L’Equipe komt met maandelijkse ‘Spotify Wrapped’-variant

De afgelopen weken las je al over meerdere nieuwe functionaliteiten op Franse nieuwssites. En deze week zag ik opnieuw een interessante bij L’Equipe.

Zij brengen sinds drie jaar een gepersonaliseerde terugblik op het jaar. Dat is voor hen zo succesvol dat ze dat sinds nu ook maandelijks aanbieden via e-mail.

Waarom L’Equipe maandelijks met overzicht komt

‘Het idee is om de data op een leuke manier te gebruiken en er een echt product van klantenbinding van te maken. Het is een van de vele stappen die we hebben gezet met als doel het abonnement aantrekkelijk te maken voor onze klanten. Onze meest trouwe lezers zullen elke maand kunnen zien hoeveel artikelen ze hebben gelezen en hun rangschikking onder onze ongeveer 3 miljoen ingelogde mensen. En hoeveel dagen ze gelezen hebben in de maand. Ze tonen ook de meest gevolgde clubs in het livecenter.

Spotify Wrapped is zo’n succes dat ook Nederlandse banken zoals de Rabobank afgelopen december een jaaroverzicht presenteerden. Nu het in Frankrijk een succes lijkt te zijn, gaan we hier in Nederland wellicht ook maandoverzichten zien. Vorige week las je bijvoorbeeld dat mensen in nieuwsapps langer puzzelen dan artikelen lezen, voor puzzels is een dergelijk overzicht ook goed te maken.

Meer van dit soort ontwikkelingen volgen? Schrijf je in voor mijn wekelijkse gratis nieuwsbrief.