Check of en waar je mail is gelezen in Gmail via Streak

Vandaag kwam ik een plugin tegen waarmee je in Gmail kan zien of je e-mail is gelezen en waar deze geopend was. Ik heb het gecheckt en het werkt en is eenvoudig te installeren. 

Hoe werkt het?

Als je Google Chrome gebruikt is het heel simpel. Je installeert de plugin van deze site en opent Gmail waarna je toestemming geeft de plugin te gebruiken. Je hebt geen wachtwoord nodig. Vervolgens krijg je een korte tour en kun je aan de slag. Ik verzond een test mail en kreeg direct te zien ‘gelezen’ en tot mijn verbazing stond het device (iPhone) en locatie (Utrecht) erbij. Zo kun je dus checken of je verzonden mail is gelezen en waar. De ontvanger heeft hier geen weet van. Of je het wilt of niet: de mogelijkheid is er blijkbaar en kan soms handig zijn. Bovendien is het goed te weten dat mensen dit ook bij jou kunnen toepassen. Veel plezier ermee en laat me vooral weten wat je ervan vindt! Hier een kort intro filmpje (begint na 30 seconden, na die heel vervelende reclame).

Ook kun je met deze app mails plannen, wat natuurlijk ook een goede toevoeging is!

Jaap van Zessen | @jaapvanzessen

 

Deel dit artikel

Over Jaap 204 Artikelen
Social Media analist bij het Algemeen Dagblad (AD.nl) met passie voor dataonderzoek. Werkte voor veel bedrijven als dataonderzoeker bij Buzzcapture en Social Embassy. Gastspreker en trainer op gebied van social media analyses.

2 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*