Check of en waar je mail is gelezen in Gmail via Streak

Vandaag kwam ik een plugin tegen waarmee je in Gmail kan zien of je e-mail is gelezen en waar deze geopend was. Ik heb het gecheckt en het werkt en is eenvoudig te installeren. 

Hoe werkt het?

Als je Google Chrome gebruikt is het heel simpel. Je installeert de plugin van deze site en opent Gmail waarna je toestemming geeft de plugin te gebruiken. Je hebt geen wachtwoord nodig. Vervolgens krijg je een korte tour en kun je aan de slag. Ik verzond een test mail en kreeg direct te zien ‘gelezen’ en tot mijn verbazing stond het device (iPhone) en locatie (Utrecht) erbij. Zo kun je dus checken of je verzonden mail is gelezen en waar. De ontvanger heeft hier geen weet van. Of je het wilt of niet: de mogelijkheid is er blijkbaar en kan soms handig zijn. Bovendien is het goed te weten dat mensen dit ook bij jou kunnen toepassen. Veel plezier ermee en laat me vooral weten wat je ervan vindt! Hier een kort intro filmpje (begint na 30 seconden, na die heel vervelende reclame).

Ook kun je met deze app mails plannen, wat natuurlijk ook een goede toevoeging is!

Jaap van Zessen | @jaapvanzessen

 

Over Jaap 266 Artikelen
Jaap is oprichter van De Digitale Chef en laat merken digitaal groeien. Maandelijks schuift hij aan bij het Mediaforum van Radio 1 als online expert en tot februari 2023 was hij chef Digitaal bij AD.nl.

9 Reacties

 1. Beste Jaap,
  Ik kan het niet installeren, krijg deze melding
  Streak is currently unavailable for your browser.
  Sign up to get notified when it is:

  Ik heb de adobe flash player up to date en chrome
  Computer gedownload
  mss heeft u een tip

 2. Stomverbaasd .. Ik zie dat een paar oude emails onlangs gelezen zijn door iemand in Amsterdam terwijl ik deze mail niet daarheen verstuurd heb. Ik deze mails een maand geleden verstuurd en zie dat de mails 5 dagen geleden door deze gelezen zijn met locatie Amsterdam..hoe is dat nu mogelijk…kan men in Gmail inbreken via Streak

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*