2 september 2013

Tool om nooit meer iPhoto te hoeven gebruiken

Deze zomer kocht ik een nieuw Nokia-700 fototoestel om wat leuke foto’s te maken op vakantie. Toen we de foto’s wilden bekijken verscheen het toestel niet in Finder van Mac. Alleen via iPhoto waren de foto’s te zien. Als je vanuit dat programma foto’s wilt bekijken in Finder zijn deze niet op een simpele manier te vinden en dat vind ik bijzonder irritant. Na een zoektochtje op Google bleek dat het toestel op geen enkele manier in Finder getoond kan worden, maar de oplossing bevindt zich al op je Mac!

fotolader

Het programma ‘Fotolader’  staat al op je Mac en is te vinden via je Launchpad. Als je het toestel aansluit via een usb-kabel, worden de foto’s zichtbaar in het programma.

Vanuit hier kun je de foto’s eenvoudig kopiëren naar een andere map. Zo bespaar je jezelf de ellende van iPhoto, waarin het heel lastig is foto’s te kopieren in een andere map en, nog erger, waar je in Finder nooit je foto’s kunt terugvinden.

Veel plezier met dit programma en heb je een nog beter alternatief? Laat het me dan hieronder weten of stuur een bericht aan @jaapvanzessen.