21 december 2013

Gastcollege Haagse Hogeschool

Woensdag 11 december heb ik namens Buzzcapture een gastcollege gegeven op de Haagse Hogeschool in Delft bij de minor Digitale communicatie. Gedurende tien weken krijgen de studenten een interessant programma voorgeschoteld en naast een groepsopdracht met nieuwe media krijgen ze gastcolleges van onder andere het Hagaziekenhuis, Cap Gemini en Microsoft. Tijdens een gastcollege mocht ik uitleg geven over online monitoring.

Gastcollege Haagse Hogeschool minor Digitale Communicatie

Gastcollege Haagse Hogeschool minor Digitale Communicatie december 2013

Introductie

De studenten werd uitgelegd wat Buzzcapture voor bedrijf is, wat je met online monitoring kunt doen en wat studenten de komende jaren op dit gebied kunnen verwachten. Tijdens het college werden de meest twitterende studenten al verrast met een tweet:

Bijgevoegd was een rapport waarin alle uitingen over de minor stonden, om aan te tonen wat je bijvoorbeeld met data kunt doen. Even later twitterden we ook een social narrowcast (de narrowcast zal nog enkele dagen beschikbaar zijn):

Deze inzichten en een uitleg van Buzzcapture leverden studenten een nieuwe kijk op online monitoring op. Gelukkig hebben studenten iets van het college opgestoken:

 

En ook docent Wim Hoogland vond het een interessant college:

 

Het is leuk om bij relevante opleidingen gastcolleges te geven en het is te gek dat ik dit mag doen. Dit blog vol zelfbevlekking verscheen eerder op het blog van Buzzcapture.

Jaap van Zessen (@jaapvanzessen)