24 februari 2015

Interview op Radio 1

Op zaterdag 24 februari werd ik als Social Media Analist gevraagd om op Radio 1 (bij WNL op Zaterdag) uit te leggen waarom Twitter een handige manier is om een baan te zoeken. Als je wilt weten waarom Twitter een handig medium is voor zowel werkgevers als werkzoekenden, luister dan het fragment hier terug:

 

Conluderend;

Ben je werkzoekend? Maak een account aan op Twitter.com, vul je profiel in en ga direct aan de slag door rechtsboven bijvoorbeeld vacature+*jouw droombaan* in te vullen. Sla de zoekopdracht op en check regelmatig of er nog nieuwe vacatures zijn.

Ben je werkgever en wil je een baan onder de aandacht brengen? Dan kun je de Brand Monitor van Buzzcapture inzetten om te zien wie de vacature delen.Voordat je een vacature gaat plaatsen kan het handig zijn te kijken op welke websites gesproken wordt over het werk dat je ingevuld wilt hebben. Uiteraard zul je hier de bekende websites tegenkomen, maar soms stuit je op nieuwe sites waar potentiële werknemers zich verzamelen. Als je dit via de Brand Monitor kunt opsporen, kun je de vacature ook onder deze groep onder de aandacht brengen. Als je vervolgens de vacature geplaatst hebt, kun je snel zien welke websites, medewerkers of geïnteresseerden je vacature delen. In het vervolgtraject kun je de Brand Monitor gebruiken om te zien of en wat potentiële medewerkers online delen, brengen zij een online netwerk mee? Wat zijn de interesses van de eventuele nieuwe werknemer? Er zijn tal van mogelijkheden om jezelf snel van de juiste informatie te voorzien door media monitoring.

 

Meer info?

Wil je meer weten over het initiatief #jouwbaan van Twitter? Check dan mijn blog dat ik schreef op het blog van Buzzcapture.

Heb je op- of aanmerkingen over het fragment, het blog of wil je info over solliciteren via social media? Laat het me dan vooral weten via, uiteraard, Twitter.

Jaap van Zessen | @jaapvanzessen