7 februari 2019

Podcast over viral gaan op social media

Wat gebeurt er met je als je plots viral gaat? Dat bespreken Thomas Boeschoten en ik in een nieuwe aflevering van De Social Podcast die we maken voor het AD en de regionale titels.

Mark ging viral met ‘intiem’ herdenkdoosje en reist de hele wereld over

Het zou je maar gebeuren: je ontwerpt een kunstwerk voor je afstuderen en gaat plots de hele wereld over. Dat overkwam Mark Sturkenboom. In de Social Podcast bespreken Jaap van Zessen en Thomas Boeschoten met hem hoe het is om ‘viral’ te gaan.

Sturkenboom ontwierp een ‘intiem’ herdenkdoosje voor weduwen met daarin een dildovormig object gevuld met de as van de overledene. Het leverde hem lof, een gratis vakantie en een televisie-optreden in Amerika op, maar het had niet alleen leuke gevolgen, vertelt hij in de podcast.

In deze aflevering van de Social Podcast spreken we ook met Marloes de Vries. Zij weet met haar vertederende, eerlijke illustraties veel mensen te ontroeren. Op haar Instagram-account heeft ze ruim honderdduizend volgers en krijgt ze wekelijks duizenden likes. In de Social Podcast legt ze uit hoe ze dankzij haar activiteiten op sociale media goed rond kan komen met haar illustraties.

De podcast is ook via onderstaande platforms te beluisteren, je kunt je daar ook abonneren:

Spotify

iTunes

Android