19 maart 2013

Retweet record op Twitter: Mijn auto is gestolen

Om kwart over zeven op maandagochtend wilde mijn vriendin naar haar werk gaan met onze auto, maar bleek de auto te zijn gestolen. We hadden de auto pas twee maanden en de auto was hier niet voor verzekerd. Een behoorlijke domper en het eerste uur snap je totaal niet wat er gebeurd. Mijn vriendin ging snel met de trein naar haar werk en ik ging naar het politiebureau. Onderweg naar het bureau plaatste ik een tweet. Ik wist niet hoe laat de auto gestolen was, dus misschien reed de auto nog wel in de buurt.

Het duurde enkele minuten voor de eerste retweet kwam en ik kwam volledig gedesillusioneerd het politiebureau in Utrecht binnen. Uiteraard had ik al een mail naar Buzzcapture gestuurd dat ik iets later was deze morgen en ik kreeg een bak koffie aan de receptie. Nou, lekker is dat zeg. Na de aangifte bleek ik al meer dan 50 retweets te hebben gekregen. Een aantal waar ik normaal gesproken toch een blij dansje van had gemaakt. Nu kon er geen glimlach vanaf, maar toch is het een fijn gevoel dat meer mensen meezoeken. Het zal maar gebeuren dat de auto teruggevonden wordt via Twitter. Tot en met dinsdag bleef het maar retweets regenen en het was toch een fijne gedachte. Al werd de hoop op het terugvinden van de auto wel kleiner.

Statistiek

50% van de auto’s wordt teruggevonden, zo klonken de bemoedigende woorden op kantoor. Ook mijn vader, nota bene Peugeot dealer, vond het opmerkelijk dat dit type Peugeot gestolen werd, want deze zou niet populair zijn in het buitenland.  Al met al dus best een kans dat de auto werd gevonden, maar ik zat wel in zak en as. Drie dagen nadat de auto gestolen werd, ging in de middag de telefoon en had een politieagent in Eindhoven goed nieuws:

Eind goed, al goed

Uiteindelijk werd de auto in goede staat weer teruggevonden en kon ik iedereen bedanken voor het uitkijken naar mijn auto op Twitter. Ook nog eens een nieuw record aan retweets binnen, maar helaas was het niet voor een blog. Twitter heeft uiteindelijk geen rol gespeeld in het terugvinden van de auto. Enkele maanden later werd ik benaderd door een afstudeerder met de vraag of Twitter had geholpen. Dit bleek niet het geval. Maar het is een middel die je in kunt zetten en het geeft een warm gevoel dat er mensen met je meekijken, klinkt gek, maar is op zo’n moment heel erg lekker.

Ga je ook afstuderen op dit onderwerp of heb je er vragen over? Stel ze natuurlijk hieronder of vraag het op Twitter: @jaapvanzessen.