11 april 2024

30 grootste Europese nieuwsmerken op TikTok

Aan het einde van het mediaforum besprak ik bovenstaande lijst. Want deze week werd voor de derde keer de lijst van grootste Europese nieuwsmerken op TikTok gepubliceerd door The Fix. ESPN is het enige Nederlandse merk in de lijst en opvallend is dat tussen zeer bekende namen als BBC, Marca, The Sun en Daily Mail ook relatief onbekende merken staan die geen oorsprong in traditionele media hebben.

Ieder zondag gratis nieuwsbrief ontvangen met nieuws over online nieuwsmedia? Schrijf je gratis in!

Het Franse Brut is daar een goed voorbeeld van. Het presenteert nieuws op een volledig eigen manier en als je daar (ook als je geen Frans spreekt) doorheen scrollt, raak je snel gewend in een heel andere manier van het volgen van nieuws. In dit artikel lees je meer over hun strategie. Ook het Spaanse Ac2ality is een onbekende naam, maar met miljoenen volgers. Het Nederlandse Use the News sprak vorig jaar met de oprichters. Overeenkomst is dat beide mediamerken pas een paar jaar geleden zijn gestart en dus in een gat duiken dat traditionele media laten liggen, vooral omdat er geen (direct) geld te verdienen is op TikTok. Mede daarom is het interessant om te kijken hoe RTL Nieuws twee redacteuren heeft vrijgemaakt voor TikTok. Na een half jaar heeft RTL nu iets meer dan 4.000 volgers op TikTok.

Grootste Nederlandse merken op TikTok

Binnenkort zal ik mijn lijst van grootste Nederlandse nieuwsmerken op TikTok weer updaten. Heb je aanvullingen op mijn lijst met namen? Laat het me zeker weten!

Lees dit nieuws gratis in mijn nieuwsbrief

Dit kon je als eerste lezen in nieuwsbrief #63. Ook gratis nieuws over Nederlandse online nieuwsmedia in je mail? Schrijf je hier gratis in.