12 maart 2024

Nieuwe site voor het nieuws uit Limburg: L1Nieuws

Nadat je vorige week kon lezen dat RTLNieuws.nl de url gaat veranderen naar RTL.nl/nieuws, was er deze week opnieuw een nieuwssite met een andere domeinnaam. Want de regionale nieuwssite van Limburg paste haar naam aan. 1Limburg.nl leidt je vanaf nu naar L1nieuws.nl. De site werd al geschreven door de redactie van L1 en draagt nu ook de naam van de regionale omroep.

1Limburg werkte verwarrend

In een artikel zegt directeur-bestuurder Branko Eijssen van L1 hierover: ‘We constateerden dat onze tweemerkenstrategie met L1 en 1Limburg verwarrend werkte, zowel intern als extern. We gaan terug naar één hoofdmerk: L1.’

L1 en L1Nieuws blijven twee sites

Naast de nieuwssite, blijft L1.nl ook gewoon bestaan. Job Tiems is coördinator Online van L1 en legt de keuze uit: Het zijn én blijven twee sites. Een bewuste keuze. Het enige verschil is dat ze nu duidelijk allebei L1 zijn. 1Limburg is bijna 10 jaar geleden tot stand gekomen door een samenwerking met De Limburger, de regionale krant. Toen laatstgenoemde er in 2017 uitstapte, is 1Limburg naar L1 gegaan. Alleen is er toen voor gekozen de naam te handhaven. L1 is een ijzersterke en betrouwbare medianaam in Limburg. Deze keuze doet recht aan wie wij zijn: dé nieuws- en cultuurdrager van Limburg. Alleen dan met aparte site voor nieuws en een site voor terugkijken, archief en programma-info.’ Wil je meer weten? In deze explainer op Instagram wordt het verder uitgelegd.

Dit artikel verscheen eerder in mijn nieuwsbrief #59. Ook gratis ontvangen? Schrijf je hier in!