Te gast bij College Tour op de VU

De opleiding Communicatiewetenschap aan de Vrije Universiteit bestaat 10 jaar. Om dit te vieren organiseerde de VU een “Superdag” samen met studentenvereniging EOS. Danny Mekic opende de dag, een panel van alumni werd geinterviewd en daarna sloot Pauline Cornelisse de avond af. Tot mijn grote plezier werd ik gevraagd plaats te nemen in het panel van oud-studenten. De nieuwe lichting studenten mocht vragen afvuren op ons om te vertellen over het werk als afgestudeerde. Tot mijn verbazing waren alle kaarten uitverkocht!

VU Superdag Master communicatiewetenschap alumni
VU Superdag Master communicatiewetenschap alumni

Gevraagd worden door je universiteit is natuurlijk erg leuk. Een enorme eer om over je werk te vertellen terwijl ook docenten toehoren. Zelf vond ik gastcolleges altijd erg boeiend en nu zit er zelf ‘soort van’ in. In een interview met Camiel Beukeboom werd ons eerst gevraagd naar de ervaringen op de VU, toen werd het filmpje getoond dat eerder was opgenomen en daarna mochten de studenten vragen stellen.

In twee sessies mochten we vertellen wat we doen en wat we hebben geleerd op de VU. Het filmpje zal nog wel even op internet blijven staan en het was leuk oud-docenten als Peter Kerkhof weer eens te spreken.

Heb je vragen of opmerkingen die je in de zaal had en niet kon stellen, stel ze hieronder of vraag het me via @jaapvanzessen.

Deel dit artikel

Over Jaap 204 Artikelen
Social Media analist bij het Algemeen Dagblad (AD.nl) met passie voor dataonderzoek. Werkte voor veel bedrijven als dataonderzoeker bij Buzzcapture en Social Embassy. Gastspreker en trainer op gebied van social media analyses.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*