Tweede seizoen van Nederland van Boven start 14 november

Een saai databestand tot leven brengen. Zoals je op mijn blog hebt gemerkt vind ik dat mooi. Vorig jaar heb ik daarom met bijzonder veel plezier naar Nederland van Boven gekeken, van de VPRO. Daarom ben ik erg blij dat dit programma op donderdag 14 november de nieuwe reeks van start gaat. En heb je deel 1 nog niet gezien? Je kunt het nog gewoon online terugkijken!

Nederland van Boven
Nederland van Boven

Alle afleveringen van seizoen 1 zijn op de website van het programma terug te kijken. Als je van datavisualisaties houdt is dit programma echt fantastisch. De helicopterview die je, letterlijk, wordt geboden geeft bijvoorbeeld weer hoeveel kilomter een zeemeeuw vliegt op een dag, hoe in de haven van Rotterdam containers automatisch worden doorgevoerd en hoe laat en waar de pieken in het treinverkeer liggen. Al deze vragen worden beantwoord door het in kaart te brengen via datavisualisaties. Ik ga het tweede seizoen zeker kijken.

Deel dit artikel

Over Jaap 204 Artikelen
Social Media analist bij het Algemeen Dagblad (AD.nl) met passie voor dataonderzoek. Werkte voor veel bedrijven als dataonderzoeker bij Buzzcapture en Social Embassy. Gastspreker en trainer op gebied van social media analyses.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*